• Skolevej 5, 4330 Hvalsø

100 dage i skole

Børnehaveklassebørnene har nu gået i skole i 100 dage

Nyhed billede
Det blev fejret på dagen (den 16. januar) men en fin 100-dages-fest med flag, bang, boller og saftevand og en hel masse ting i mængder af 100 stk.
    Kurt Ivan Sørensen den 13-02-2015

TRAFIK - HJÆLP OS - INDEN DET GÅR GALT!

Vi er stadig i den mørke tid, og vi oplever ofte om morgenen, at der opstår farlige situationer ved P-pladserne på Skolevej og på Horseager.

Det er ikke tilladt at parkere i de P-båse, der er forbeholdt personalet i skoletiden! Der er ikke en afsætningsplads på Skolevej, så det bliver farligst, når forældre i bil sætter børn af på selve vejen eller mellem personaleparkeringsbåsene. Benyt venligst p-båsene længere nede ad Skolevej (fra biblioteket og ned mod Hallerne) eller sæt barnet af på P-pladsen ved Fakta, som vi har lov at benytte.

Ved Klynge Nord på Horseager er der en "kiss-and-drive" afsætningsplads. Som ordet beskriver, så er det netop en afsætningsplads, ikke en parkeringsplads, og også her oplever vi, at der opstår kaos med parkerede biler og børn, der færdes mellem dem.

For vores allesammens skyld: Respekter skiltningen og brug de reglementerede p-båse. Hvis der ikke er en ledig P-bås, så kan du ikke parkere!

- og sidst, men ikke mindst: Hvis du er en af de, der ikke overholder ovenstående, så lad venligst være med at skælde ud på personalet, når de påtager sig et ansvar og påtaler det overfor dig. Vi prøver sådan set blot at beskytte børnene mod trafikulykker - og så er det ubehageligt at blive "skældt ud" af forældre for at gøre sin pligt, hvilket flere af vores ansatte har oplevet!

Venlig hilsen og ønske om en dejlig vinterferie til børn og voksne
    Kurt Sørensen
    skoleleder
    Hanne Grube den 20-02-2015

Trafikhilsen fra en forældre

Det er mørkt derude, rigtig mørkt.

En pige blev kørt over af en telebus i Osted, en person blev ramt på fodgængerovergangen ved Hvalsø Bio og en dreng blev kørt ned ved tanken overfor Hvalsø Brugsen. Det er mørkt derude, rigtig mørkt.

Som beboer i Hvalsø er det forskrækkende at opleve disse uheld og være vidne til 2 ud af de 3 nævnte trafikuheld, indenfor kun to uger i januar måned. Derfor søger jeg nu til tasterne og skriver denne kærlige opfordring.

Nej det er ikke kun og alene skolelærernes, politikernes eller politiets ansvar, at der ikke sker trafikuheld i Lejre kommune.

Det er også trafikanternes opgave ikke at støde sammen på de mørke og regnfyldte veje. Det er os som kører bil, os som cykler og også os som forældre, der sender vores børn ud af døren om morgen, som skal sikre, at alle kommer godt og sikkert ud og trygt hjem igen.

I morgens da jeg cyklede med min søn til Hvalsø Skole mødte jeg mange børn på cykler, som ikke havde lys på. Vi mødte også gående skolebørn uden reflekser på. Jeg registrerede ikke børnene som cyklede uden lys før end at de kun var 10 – 15 meter væk. Det var heldigt, at jeg den morgen ikke kom kørende i en bil, for så ville jeg måske have ramt dem på grund af at den korte afstand og lange bremselængde.

Kære medforældre, dette er ikke en opsang, dette er ikke en skideballe og dette er på ingen måde et spørgsmål om at tildele nogen skyld og skam. Dette er en kærlig opfordring til at du tænker på at sikre, at dit barn har lys og reflekser på, således at dit elskede barn kommer hel og levende hjem i aften, og i morgen aften og alle dage som følger.

Og kære medbilister, dette er ikke en verbal røvfuld, dette er ikke en diskussion om rigtig og forkert og dette er ikke et spørgsmål om du er en dårlig billist. Dette er en kærlig opfordring til, at du holder rigtig godt øje på de mørke og regnfulde veje, holder farten helt der nede hvor du kan nå at stoppe op og hjælpe os alle med at alle komme hele og levende hjem i aften, og i morgen aften og alle dage som følger.

Kære barn og unge menneske, dette er ikke en pligt, som når du skal tage opvasken, huske at tage halstørklæde på eller lave lektier. Dette er en kærlig opfordring til huske lys på cyklen og reflekser på tøjet og skrue ned for musikken i høretelefonerne, så du kan orientere dig i trafikken og blive set af os bilister, således at du kan komme hel og levende hjem i aften, og i morgen aften og alle dage som følger.

Kære skolelærer, politiker og politiet; hjælp os trafikanter med at tage vare på hinanden der ude på de mørke og regnfulde veje. Hjælp os med at sikre vejene med vej-bump, Toronto-blink og skolepatruljer ved fodgængerfelterne. Og hjælp os med undervisning og vejledning i hvordan vi agerer bedst og mest sikkert, så vi alle sammen arbejder på, at vi alle kommer hele og levende hjem i aften, og i morgen aften og alle dage som følger.

Mvh. Trafikuglen

Pia Lind den 30-01-2015
    Udskolingslærere søges pr. 1. marts 2015
    se vedhæftede bilag eller se link her =>